skip to Main Content

Teelten door Boomkwekerij R. Beekers

Calluna en Erica kweken is onze specialiteit. We kweken deze heideplanten in twee verschillende maten potjes, 11cm en 13cm. De heidesoorten hebben graag een zure bodem om in te groeien. Vergeet dus niet om turf toe te voegen als u deze planten in uw tuin of bloembak plant. De vermeerdering van de heideplanten doen wij grotendeels zelf. Zo hebben we de kwaliteit van het stekje, ons uitgangsmateriaal, zelf in de hand. Dit is erg van belang voor het zorgen voor een goed eindproduct voor de tuinliefhebber.

Calluna

Het assortiment van Calluna, of wel zomerbloeiende heide, omvat ca 20 verschillende soorten. Deze variatie komt vooral door de verschillende bloemkleuren en bladkleuren. Ook niet onbelangrijk is dat een variatie aan soorten ook spreiding in bloeiperiode met zich meebrengt. Zo hebben we bloei van juli tot en met eind september. We hebben de kleuren wit, roze, paars en rood. Ook de bladkleuren zijn divers van licht- tot donkergroen, grijs en geelgroen. Hierdoor ontstaat er bij combineren een heel jaar door een mooi beeld in de tuin. Ook wanneer de planten niet bloeien.

Erica

Dit zijn de winterbloeiende heideplanten. Deze hebben wij in 10 verschillende soorten. Ook hier hebben we weer een variatie in bloeitijd en bloeikleur. Vooral de kleuren wit, roze en paars. Deze bloeien in de periode van november tot en met maart. Door het toepassen van verschillende soorten geeft dit dus een hele winter bloemen in de tuin. Een mooie afwisseling met zomerbloeiende planten zorgt dan voor een heel jaar door kleur in de border.

Een impressie van onze kwekerij en producten:

Bent u op zoek naar een boomkweker?

Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u de mogelijkheden!

Back To Top